Vraag & Antwoord

Op de meest gestelde vragen vindt u hier het antwoord

Ja, dat is mogelijk. Vraag hiervoor een machtigingsformulier aan bij Ævego. Zodra wij deze ingevuld en getekend retour hebben, dan zullen wij de eerstvolgende keer de servicekosten automatisch van uw rekening afschrijven. Denk er wel aan om een eventuele periodieke overboeking die u heeft opgegeven bij de bank stop te zetten.
Nee. De servicekosten worden vastgesteld in de vergadering. Daarna dient u er zelf voor te zorgen dat u de juiste bedragen overmaakt. Beter is het natuurlijk om een automatische incasso af te geven. Wij passen de hoogte van de servicekosten, na het besluit van de vergadering, automatisch aan.
Als u een automatische incasso aan Ævego heeft afgegeven, dan hoeft u niets te doen. Wij passen het bedrag aan en incasseren het juiste bedrag. Heeft u geen automatische incasso, dan moet u het bedrag zelf aanpassen.
De servicekosten kunt u betalen door maandelijks het juiste bedrag over te maken op de rekening van de VvE. Het rekeningnummer ziet u als u inlogt op Æ-net, onder 'Overzicht VvE'. Makkelijker echter is een automatische incasso af te geven. Ævego schrijft dan de servicekosten maandelijks af van het door u opgegeven rekeningnummer. U heeft er verder geen omkijken naar! Vul het contactformulier op Æ-net in (vermeld het juiste banknummer daarbij) en het is vandaag geregeld!
Nee, dat kan niet. Bij besluit van 4 augustus 1999 is bepaald dat, voor zover dat al van toepassing was, een VvE geen onderneming in de zin van de omzetbelasting meer kan zijn. Om die reden is de VvE dan ook niet bevoegd om facturen uit te zenden die voorzien zijn van een BTW-component. De VvE zelf is geen fiscale eenheid, en voert geen zelfstandige BTW-administratie.